Prijs van een WordPress-website laten maken: Wat u moet weten

Een professionele website is tegenwoordig essentieel voor elk bedrijf, groot of klein. WordPress is een populaire keuze als het gaat om het bouwen van websites vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Maar wat kost het eigenlijk om een WordPress-website te laten maken? In dit artikel zullen we de belangrijkste factoren bespreken die van invloed zijn op de prijs en wat u kunt verwachten bij het inhuren van een professional.

Complexiteit en functionaliteit:

De prijs van een WordPress-website kan variëren afhankelijk van de complexiteit en functionaliteit die u nodig heeft. Een eenvoudige website met basisfuncties zoals informatiepagina’s en contactformulieren zal over het algemeen minder kosten dan een geavanceerde webshop met betalingsgateways, productfilters en andere geavanceerde functies. Het is belangrijk om uw vereisten duidelijk te communiceren met de professional die uw website gaat bouwen, zodat zij u een nauwkeurige prijsopgave kunnen geven.

Ontwerp en maatwerk:

Het ontwerp van uw website speelt ook een rol in de kosten. Als u kiest voor een aangepast ontwerp dat volledig is afgestemd op uw merk, zal dit waarschijnlijk meer kosten dan het gebruik van een bestaand thema of sjabloon. Maatwerk kan echter voordelen bieden in termen van uniekheid en merkconsistentie.

Responsiviteit:

Met mobiele apparaten die steeds vaker worden gebruikt om websites te bezoeken, is responsiviteit een must. Een responsieve website past zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, waardoor een optimale gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Het toevoegen van responsiviteit aan uw WordPress-website kan de prijs verhogen, maar het is zeker de moeite waard.

Onderhoud en updates:

Een WordPress-website heeft regelmatig onderhoud en updates nodig om optimaal te blijven werken en veilig te blijven. Sommige professionals bieden mogelijk onderhoudspakketten aan als onderdeel van hun service, terwijl anderen dit apart in rekening brengen. Het is belangrijk om te begrijpen wat er na de lancering van uw website nodig is en of dit extra kosten met zich meebrengt.

Hosting en domeinregistratie:

Naast het bouwen van de website zelf, moet u ook rekening houden met de kosten voor hosting en domeinregistratie. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de hostingprovider die u kiest en het type domein dat u wilt registreren (bijvoorbeeld .nl of .com).

Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende professionals voordat u een beslissing neemt. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de ervaring, portfolio en klantrecensies van elke professional om ervoor te zorgen dat u de beste waarde krijgt voor uw geld.

Kortom, de prijs van een WordPress-website laten maken hangt af van verschillende factoren zoals complexiteit, functionaliteit, ontwerp, responsiviteit en onderhoudskosten. Door duidelijke communicatie met professionals en grondig onderzoek kunt u een weloverwogen beslissing nemen en een website laten maken die aan uw behoeften voldoet zonder uw budget te overschrijden.

 

5 Veelgestelde Vragen over de Kosten van het Laten Maken van een WordPress Website

 1. Wat kost een website template?
 2. Wat kost een WordPress website per jaar?
 3. Welke WordPress abonnement?
 4. Wat kost een WordPress website laten maken?
 5. Hoeveel kan je vragen voor het maken van een website?

Wat kost een website template?

De kosten van een website template kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type template, de functionaliteit, de ontwerpkwaliteit en waar u het template koopt. Over het algemeen zijn er twee hoofdopties als het gaat om het verkrijgen van een website template: gratis templates en premium (betaalde) templates.

Gratis templates: Er zijn veel websites beschikbaar waar u gratis website templates kunt vinden. Deze templates worden vaak gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars en kunnen worden gedownload en gebruikt zonder kosten. Het voordeel van gratis templates is dat ze geen directe kosten met zich meebrengen. U moet echter wel rekening houden met beperkte aanpassingsmogelijkheden en mogelijk minder geavanceerde functies in vergelijking met premium templates.

Premium (betaalde) templates: Als u op zoek bent naar meer geavanceerde functies, professioneel ontwerp en uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden, dan kunt u overwegen om een premium template te kopen. Deze templates worden vaak aangeboden op gespecialiseerde websites of marktplaatsen voor thema’s. De prijzen variëren sterk, maar gemiddeld kunt u verwachten dat een premium template ergens tussen de $50 en $200 kost. Sommige complexe of zeer gespecialiseerde templates kunnen echter duurder zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een template slechts een onderdeel zijn van het totale budget voor uw website. Andere aspecten zoals hosting, domeinregistratie, eventuele aanpassingen door een professional en onderhoudskosten moeten ook in overweging worden genomen bij het bepalen van de totale kosten.

Bij het kiezen van een template is het raadzaam om te kijken naar de functionaliteit, aanpasbaarheid en beoordelingen van andere gebruikers. Zorg ervoor dat het template past bij uw specifieke behoeften en dat u voldoende ondersteuning krijgt van de ontwikkelaar als dat nodig is.

Kortom, de kosten van een website template kunnen variëren afhankelijk van of u kiest voor een gratis of premium optie. Het is belangrijk om uw behoeften en budget in overweging te nemen bij het maken van uw keuze.

Wat kost een WordPress website per jaar?

De kosten van een WordPress-website per jaar kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om rekening mee te houden:

 1. Hosting: De kosten voor hosting kunnen variëren, afhankelijk van het hostingpakket dat u kiest. Gemiddeld kunt u verwachten dat de kosten voor hosting voor een WordPress-website ergens tussen de €5 en €30 per maand liggen, afhankelijk van de grootte en het verkeer van uw website.
 2. Domeinregistratie: Het registreren van een domeinnaam kan variëren in prijs, afhankelijk van de extensie (.nl, .com, .eu, etc.) en de registrar die u kiest. Gemiddeld kunt u verwachten dat de kosten voor domeinregistratie tussen de €10 en €20 per jaar liggen.
 3. Thema of sjabloon: Als u besluit om een premium thema of sjabloon te gebruiken in plaats van een gratis optie, kunnen de kosten variëren. Premium thema’s kunnen ergens tussen de €50 en €100 kosten.
 4. Plugins en extensies: WordPress biedt talloze gratis plugins en extensies die u kunt gebruiken om extra functionaliteit aan uw website toe te voegen. Sommige plugins hebben echter premium versies met extra functies die tegen betaling beschikbaar zijn. De prijzen van premium plugins kunnen variëren, maar gemiddeld kunt u verwachten dat ze ergens tussen de €20 en €100 per jaar liggen.
 5. Onderhoud en beveiliging: Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren op uw WordPress-website om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft werken en veilig blijft. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of een professional in te huren. Als u een professional inschakelt, kunnen de kosten voor onderhoud en beveiliging variëren, afhankelijk van het servicepakket dat u kiest. Gemiddeld kunt u verwachten dat de kosten voor onderhoud en beveiliging tussen de €200 en €500 per jaar liggen.

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts een schatting is en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van uw specifieke behoeften en keuzes. Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende dienstverleners en uw specifieke vereisten te bespreken om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de jaarlijkse kosten voor uw WordPress-website.

Welke WordPress abonnement?

Het kiezen van het juiste WordPress-abonnement hangt af van uw specifieke behoeften en doelen voor uw website. Hier zijn enkele veelvoorkomende WordPress-abonnementsopties die u kunt overwegen:

 1. WordPress.com (Gratis of Betaalde Abonnementen): WordPress.com biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan. Met een gratis abonnement krijgt u een subdomein (bijvoorbeeld uwwebsite.wordpress.com) en beperkte functies. Betaalde abonnementen bieden meer mogelijkheden, zoals het gebruik van een aangepast domein, premium thema’s, extra opslagruimte en de mogelijkheid om advertenties te verwijderen.
 2. Shared Hosting: Dit is een populaire optie waarbij u een hostingpakket deelt met andere websites op dezelfde server. Shared hosting is meestal betaalbaar en geschikt voor kleine tot middelgrote websites met matig verkeer.
 3. Managed WordPress Hosting: Deze optie biedt geoptimaliseerde hosting specifiek voor WordPress-websites. Het hostingbedrijf zorgt voor technische aspecten zoals beveiliging, updates en prestatieoptimalisatie, zodat u zich kunt concentreren op het beheren van uw website.
 4. VPS Hosting: Virtual Private Server (VPS) hosting is geschikt voor grotere websites met hogere verkeersvolumes en meer technische vereisten. Met een VPS krijgt u meer controle over de serveromgeving en kunt u uw resources aanpassen aan uw behoeften.
 5. Dedicated Server Hosting: Dit is de meest geavanceerde optie waarbij u een volledige fysieke server huurt die exclusief voor uw website wordt gebruikt. Dit is geschikt voor websites met zeer hoge verkeersvolumes en specifieke technische vereisten.

Bij het kiezen van een WordPress-abonnement is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals budget, verkeersverwachtingen, technische vaardigheden en ondersteuningsbehoeften. Het kan ook nuttig zijn om recensies en aanbevelingen van andere gebruikers te raadplegen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Wat kost een WordPress website laten maken?

De kosten voor het laten maken van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijsrange tussen de €500 en €5000 of zelfs meer, afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden:

 1. Complexiteit en functionaliteit: Een eenvoudige website met basisfuncties zoals informatiepagina’s en contactformulieren zal over het algemeen minder kosten dan een geavanceerde webshop met betalingsgateways, productfilters en andere complexe functies.
 2. Ontwerp en maatwerk: Als u kiest voor een aangepast ontwerp dat volledig is afgestemd op uw merk, kan dit de kosten verhogen in vergelijking met het gebruik van een bestaand thema of sjabloon.
 3. Responsiviteit: Het toevoegen van responsiviteit aan uw website, zodat deze goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, kan extra kosten met zich meebrengen.
 4. Inhoudscreatie: Het laten maken van inhoud zoals tekst, afbeeldingen of video’s kan ook invloed hebben op de totale prijs.
 5. Onderhoud en updates: Het regelmatig onderhouden en updaten van uw website kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het beleid van de professional die uw website bouwt.
 6. Hosting en domeinregistratie: Naast het bouwen van de website zelf moet u ook rekening houden met de kosten voor hosting (het online plaatsen van uw website) en domeinregistratie (de URL van uw website).

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts een algemene indicatie zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van uw specifieke behoeften en de tarieven van de professional die u inhuurt. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende professionals en hun ervaring, portfolio en klantrecensies te evalueren voordat u een definitieve beslissing neemt.

Hoeveel kan je vragen voor het maken van een website?

De kosten voor het maken van een website kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is moeilijk om een exact bedrag te noemen, omdat elke website uniek is en specifieke vereisten heeft. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de prijs:

 1. Complexiteit en functionaliteit: Een eenvoudige website met basisfuncties zoals informatiepagina’s en contactformulieren zal over het algemeen minder kosten dan een geavanceerde webshop met betalingsgateways, productfilters en andere geavanceerde functies.
 2. Ontwerp en maatwerk: Het gebruik van bestaande thema’s of sjablonen kan kosteneffectiever zijn dan het ontwikkelen van een uniek ontwerp dat volledig is afgestemd op uw merk.
 3. Responsiviteit: Het toevoegen van responsiviteit aan uw website, zodat deze goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, kan extra kosten met zich meebrengen.
 4. Inhoudsbeheersysteem (CMS): Als u wilt dat uw website wordt gebouwd met behulp van een specifiek CMS zoals WordPress, kan dit de prijs beïnvloeden.
 5. Onderhoud en updates: Het regelmatig onderhouden en updaten van uw website kan extra kosten met zich meebrengen.
 6. Hosting en domeinregistratie: Naast het bouwen van de website zelf moet u ook rekening houden met de kosten voor hosting en domeinregistratie.

Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende professionals of webontwikkelingsbureaus om een idee te krijgen van de prijsrange voor uw specifieke vereisten. Zorg ervoor dat u duidelijk communiceert wat u nodig heeft, zodat zij u een nauwkeurige prijsopgave kunnen geven.

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de ervaring, portfolio en klantrecensies van de professional of het bureau. U wilt er zeker van zijn dat u waarde krijgt voor uw geld en een kwalitatieve website krijgt die aan uw behoeften voldoet.